class="page-template-default page page-id-836 page-parent">

Nieuws

Nieuws


Lezingen

Ieder jaar organiseert de HVPA lezingen voor leden en andere belangstellenden. U kunt zich per email aanmelden.

23 april – Algemene Ledenvergadering

Tijd en locatie volgt nog.
U kunt zich per email aanmelden.
 

Andere activiteiten

 

Boekpresentatie

In 2013 vond in de Open Hof Ommoord de presentatie plaats van ons boek 'De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad'. 

Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor de lezing die dr. Paul van de Laar, hoogleraar stadgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur Museum Rotterdam, hield ter gelegenheid van de presentatie van het boek.

 

Lespakket Van veenmoeras tot polderstad
 


Hier kunt u het inhoudelijke deel van het lespakket als pdf downloaden. (Of klik op de afbeelding.) Bij het lespakket hoort een dvd met afbeeldingen (powerpoint en losse afbeeldingen). Wilt u ook de dvd, dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de HVPA.

Wijkwandelingen

Hier kunt u de wijkwandelingen als pdf downloaden en vervolgens printen.

's-Gravenland
Het Lage Land
Nesselande
Ommoord
Oosterflank
Zevenkamp

Polderpuzzels

Hier vindt u de oplossingen van de polderpuzzels.

Polderpuzzel 1
Polderpuzzel 2

Poster en ansichtkaart
 

Bij het lespakket hoort een poster en een ansichtkaart voor alle leerlingen die meedoen.

 

Artikelen over de HVPA


HVPA in gesprek met burgemeester Aboutaleb. Dichtbij (nov. 2013)

Levendig relaas over de polderstad. Recensie van ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’, in Meent. (juni 2013)

Scholen krijgen les in ‘poldergeschiedenis’. Artikel van Gert Onnink over de lesbrief die de HVPA maakt.

Geen telefoon, winkel of bus, niets dus. Artikel van Dirk Mellema over het boek ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’, in De Oud-Rotterdammer. (mrt. 2013)

Veenmoeras wordt stad. Boek over 150 jaar Prins Alexanderpolder. Artikel van Gert Onnink over het boek ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’, in het AD Rotterdam. (feb. 2013)

Iconisch Ingenieurslandschap. De Ingenieur. Recensie van ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’. (mrt. 2013)

Historie polder fraai in woord en beeld. Dichtbij. Artikel over de presentatie van het boek ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’ (feb. 2013)

Alexanderpolder: van groene polder naar groene woonstad. De Havenloods Alexander. Artikel over het boek ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’ dat op 22 februari 2013 uitkomt. (jan. 2013)

Historische Vereniging Prins Alexander schrijft geschiedenis. De Havenloods Alexander, pagina van deelgemeente Prins Alexander. Vooraankondiging van de presentatie van het boek ‘De Prins Alexanderpolder en Rotterdam. Van veenmoeras tot polderstad’ dat op 22 februari 2013 uitkomt. (jan. 2013)

Net of je in een tijdmachine zit. De Havenloods Alexander. Artikel over het boek dat de HVPA voorbereidt over de geschiedenis van de polder. (mei 2010)

Hollandprijs naar Hoorn en Prins Alexander. Website Historische Vereniging Holland (nov. 2010)

Spannende tijden voor historische vereniging. De Havenloods Alexander, artikel over de nominatie voor de Hollandprijs 2010. (nov. 2010)

De HVPA krijgt ruimte van huis-aan-huis blad de Postiljon om regelmatig artikelen te plaatsen. Het artikel van 9 september 2009

 

 

Contact

Historische Vereniging Prins Alexander [email protected]